Fajták

Almafajták társítása

A letölthető táblázatból megtekinthetőek az almafajták termékenyülési viszonyai

/images/upload/Almaporzsiszoksok.xls

Cigányalma (Simonffy piros)

Szeptember végén szedhető, lapított alma. A gyümölcs héja és néha a húsa is sötét piros. Bőlevű, jellegzetes ízzel. Minden termőhelyhez alkalmazkodik. Ritkítani feltétlenül szükséges

Cigányalma (Simonffy piros) Horn János Alma című könyvében - 1935

Florina

Franciaországban nemesített varasodás-rezisztens almafajta, melynek egyik szülője a Jonathan. Roppanó húsú, illatos alma. Gyümölcse középnagy, enyhén megnyúlt, csészetájékon bordázott. Fedőszíne piros. Héja erősen hamvas, feltűnő lenticellákkal. Fája korán termőre fordul.

Florina

Golden Reinders

Világszerte elterjedt Golden változat, amely nagyobb méretű és szebb, nem perzselődő gyümölcsével tűnik ki a Golden Delicious számtalan klónja közül. Fája gyengébb növekedésű. Porzóként is értékes a gyümölcse. Érési ideje szeptember végére esik.

Golden Reinders

Granny Smith

Ausztráliából származik, neve szó szerinti fordításban: "Kovács nagyi". Gyümölcse gömbölyded, lapított. Íze kellemesen savanykás, főleg március után fogyasztható. Színe zöld. Fája felfelé törő. Október elején szedhető.

Granny Smith

Húsvéti rozmaring

Régi kedves fajtánk, amely könnyű termeszthetősége miatt visszatérhet a piacokra. Októberben érik, jól tárolható, fogyasztása decembertől javasolt. Gyümölcse középnagy, sárga héjszínét piros folt borítja. Héja vastag, jellegzetesen viaszos. Íze karakteres, illatos, enyhén savas. Fája nagy, ellenálló és igénytelen.

   1  2 3    Következő   Utolsó